Již několik týdnů jsem zaměstnán u softwarové firmy. V kanceláři
sedíme 2-4 záleží, kdo z kolegů si hodí áčko. Během uplynulých dnů
nabitých prací jsem si povšiml zajímavého fenoménu u jednoho kolegy. Podle
všech dostupných indicií se jedná o kafíra.
Kafír (lat. Vampyrus Coffea) je savec spadající do řádu upírů
(lat. Vampyrus). Na první pohled nelze kafíra rozlišit od obyčejného člověka
(lat. Homo Sapiens, někdy také Homo Debilis). Kafíra lze identifikovat na
základě dlouhodobějšího pozorování. Mezi hlavní příznaky patří nepřijímání
pevné stravy a tekutin s výjimkou kávy. Kafír preferuje černou kávu, ale
nepohrdne ani cappuccinem. Pokud se kafír ocitne v existenční nouzi
uchyluje se i k pití černého čaje, tento jev však zatím nebyl
zdokumentován.
Dalším rysem specifickým pro kafíra je absence potřeby
vylučování. Navzdory velmi zvýšené spotřebě kávy, která u lidí způsobuje
zvýšenou činnost ledvin, disponuje kafír bezztrátovým metabolismem kávy. Díky
speciálně utvářenému trávicímu traktu dokáže využívat přímo tepelnou energii,
kávu proto pije zásadně horkou.
Není známo, zda kafír dokáže měnit podobu, obdobně jako
někteří upíři, kteří se mění v netopýry. Jelikož kafír není výlučně noční
tvor, je pravděpodobné, že se nebude měnit na netopýra. Vzhledem k tomu,
že kafír je původem z tropických krajin přichází v úvahu hmyz. Tuto
domněnku potvrzuje i náš kolega z práce, který zásadně udržuje otevřená
okna, zřejmě pro případ nezbytného rychlého úniku.
Kafír není člověku nebezpečný druh. Vzhledem k dostupnosti
kávy, která je jediným zdrojem potravy, nehrozí člověku nebezpečí ani při přímé
konfrontaci. I v případě kdy je kafír dlouhodobě hladovějící je mnohem
větší pravděpodobnost, že vám odcizí hrnek s ranní kávou, než že by se
pokusil vysát vaši krev obsahující kofein.
S rozmachem moderní doby a médií, se kafírové stávají rozšířeným
druhem. Nacházejí uplatnění především v reklamním průmyslu (Nescafé,
Tchibo). V Čechách je populární především jistý pekař, zaměstnaný u jisté
nejmenované firmy z Jihlavska.
Žádné komentáře:
Okomentovat